Terima kasih tuan Imam Ghani

d
ghanimajid@plus.uemnet.com
211.25.171.90

Assalammualaikum..untuk tuan khairi…maafkan saya. Hanya sedikit sahaja saya nak menyentuh tentang apa yang telah tuan perkatakan, selagi tuan berdiri diatas syariat, tuan takkan jumpa makrifat. Sebagaimana kata Tuan Hj Saari, ilmu makrifat ini ilmu rohani, jadi untuk bertemu makrifat tuan khairi kena masuk dan duduk dalam ilmu makrifat nanti disitu tuan akan faham.
Disudut ilmu feqah…memang betul apa yang tuan perkatakan. Tapi disini tuan kena faham, kita bukan belajar tentang ilmu syariaat atau ilmu feqah. Kita belajar ilmu rohani. Dulu saya macam tu juga, susah nak diterima akal…bertahun lamanya dan syukur Allah terus kekalkan saya mengikuti setiap butiran permata yang Tn Guru Hj Saari hamburkan. Alhamdulillah barulah sekarang saya dapat rasa kemanisannya, dapat memetik dan memakan buah hasil semaian Tn Guru Hj Saari. Terima kasih Tn Guru, semuga tuan guru tetap teguh dalam menyampaikan ilmu kepada kami yang dahagakan air makrifat dr tangan Tn Guru.
Nasihat saya pada tuan khairi, carilah dan duduklah dalam majlis Tn Guru Saari dan InsyaAllah tuan pasti akan mendapat jawapannya, apa disebalik apa yang tuan Guru Hj Saari perkatakan.
Maafkan saya Tn Guru kalau saya tersilap dalam bicara ini…wassalam

Advertisements

2 Replies to “Terima kasih tuan Imam Ghani”

  1. sebenarnya bak kata tuan guru kita sudah terpikul jua di bahu kita semua. ilmu yg 4 cabang itu satu sebenarnya kalau kita kaji balik apa yg diperkatakan oleh tuan guru dipost beliau sebelum ini..” mana dia sebenar syariat?” dah terjawab dah tuh.

    bagi yg dikehendakinya menyadarinya akan sedarlah dia dan bagi yg tidak waimah perbuat apa sekalipun tidak akan menyedarinya. benda yg terpikul dah. tugas dan amanah yg dipikul oleh tuan guru kita hanyalah untuk menyedarkan kita semua. itu saja. seperti tugas nabi sebelum ini untuk menyampaikannya.

    terima kasih tuan guru. terima kasih allah yg maha penyayang yang menemukan!!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s