Hj Shaari Di Linggi N.Sembilan 27hb April

Kepada Yang berhajat untuk menuntut, mendalami dan mempelajari ilmu makrifat Tok’ Kenali, sila datang beramai ke Masjid Jamik Permatang Pasir Linggi Negeri Sembilan. Berdekatan dengan sungai linggi Jalan lama dari Port Dickson ke Melaka.

Ceramah bermula selepas maghrib (hari sabtu malam ahad 27hb April 2013)

amin drp hj shaari

Advertisements

7 Replies to “Hj Shaari Di Linggi N.Sembilan 27hb April”

 1. Assalamualaikum.. Tuan Guru, Kalau Benar Bagai Di Kata.. Insyalah Jika Telah Tersirat Untuk Saya Berjumpa Tuan Guru kita akan berjumpa. Lagi pun sy tringin nk berjumpa Tuan Guru.

  Like

 2. sy nak tanya seluruh ayat al-quran ada di dalam al-fatihah dan surah al-fatihah ada di dalam bismilah.sy nak tanye haji ape sebenarnya rahsia al-fatihah sampai org kata seluruh isi dunia ada di dalam al-fatihah termasuk neraka boleh haji jelaskan kesemuanya????

  Like

  1. Sebanarnya fatihah atau bismillah itu, masih kecil, masih redah dan masih bawah!. Yang tingi, besar dan yang paling atas itu, adalah hakikat TITIK. Carilah titik, titiklah yang menjadikan al-fatihah?. amin drp hj shaari

   Like

 3. Assalamualaikum…..saya nak bertanya, bilakah Tuan Guru akan mengadakan ceramah/kelas ilmu Makrifat di Kuala Lumpur? Saya sangat baru dan ingin mendalami dan memahami ilmu ini. Harap boleh beritahu secepat mungkin….terima kasih…..

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s